Shuffle

Shuffle on vauhdikas katutanssilaji, jossa keskitytään Running man ja T-step askeleiden harjoitteluun ja näiden erilaisiin variaatioihin sekä microbounceen. Shuffle on lähtöisin 1980-luvulta Melbournesta Australiasta, sitä on perinteisesti tanssittu festivaaleilla sekä klubeilla. Shufflessa liikutaan paljon, tehdään glideja sekä pyörähdyksiä. Shufflea tanssitaan useimmiten EDM, hardstyle ja tekno musiikin tahtiin.

Shuffle & Shapes tunneilla tehdään Melbourne Shuffle sekä Cutting shapes koreografiota ja tekniikoita. Lisäksi teemme Hybridi koreografioita, jossa pääsemme tanssimaan näitä molempia vauhdikkaita katutanssilajeja yhdistellen. 

Cutting Shapes

Cutting Shapes on saanut alkunsa 80-luvulla Yhdistyneissä Kuningaskunnissa. Nimi tanssilajille syntyi kuitenkin vasta vuosina 2010-2012. Tämä klubi- ja festaritanssina tunnettu laji on saanut runsaasti näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Cutting shapes tyylissä käytetään microbouncea, lantion kääntöjä ja tehdään nopeita jalkaliikkeitä sekä yhdistetään erilaisia käsiliikkeitä tanssiin. Cutting shapesia tanssitaan yleisesti EDM ja house musiikkiin.

Shuffle & Shapes tuntien tasot

ALKEET

Tämä kurssi on tarkoitettu ensikertalaisille, eli et tarvitse lainkaan aiempaa kokemusta osallistuaksesi tälle tunnille. Tunnilla harjoitellaan Shufflen sekä Cutting shapesin perusaskeleita ja niiden yhdistämistä hitaaseen tempoon. Tämän kurssin jälkeen on helpompi osallistua muille Shuffle&Shapes tunneille.

ALKEISJATKO

Alkeisjatkotunnille voi siirtyä alkeet kurssin jälkeen. Alkeisjatkotunnilla opetellaan uusia askelsarjoja ja kehitetään tekniikkaa. Koreografiat tehdään edelleen rauhalliseen tempoon, noin 95-105bpm. Voit myös treenata tällä tasolla jatkuvasti, mikäli harrastat Shufflea tai Cutting shapesia kerran viikossa.

ALKEISJATKO/KESKITASO

Tälle tunnille voi siirtyä, kun olet treenannut vähintään kauden (5kk) verran alkeisjatkotunneilla. Tunnilla opetellaan haastavampia askelsarjoja ja musiikin tempo nopeutuu noin 108-112 bpm.

KESKITASO

Tälle tunnille voi siirtyä, kun olet treenannut vähintään kauden verran alkeisjatko/keskitason tunnilla. Keskitasolla koreografian muusikin tempo nopeutuu noin 110-125 bpm ja askelsarjoihin tulee jälleen lisää haastetta. Tällä tasolla harjoitellessasi olisi hyvä että treenaat Shufflea tai Cutting shapesia enemmän kuin kerran viikossa.